Η εκστρατεία Green Trip – Ding Dong, «Έτοιμοι για το Green Challenge» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζει τοπικές πρωτοβουλίες αειφορίας για να ενθαρρύνει τους νέους να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το Ding Dong Green Challenge αποτελεί μία πρωτοβουλία του Τμήματος Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO).
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την Ελλάδα μαζί με άλλες 4 χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Λιθουανία) για να υλοποιήσει το Green Road Trip (Πράσινο Διαδικτυακό ταξίδι).
H καμπάνια απευθύνεται σε νέους 18-24 ετών, μια κρίσιμη ηλικιακή ομάδα που δύσκολα μπορεί να προσεγγισθεί με τους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας.
Τοπικοί social media influencers από τις περιφέρειες που έχουν επιλεγεί επισκέπτονται επιλεγμένες περιοχές με σκοπό να αναδείξουν «πράσινα» έργα/δράσεις/ πρωτοβουλίες και θα προβάλλουν τα οφέλη τους στις τοπικές κοινωνίες.
Ένα από τα έργα που επιλέχθηκε από την Επιτροπή, μετά από σχετική πρόταση της Κοινής Γραμματείας και έλαβε μέρος στην καμπάνια “EU in my region” είναι η πράξη WASTE RREACT («Interreg IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020») (Διαδρομή 2).
Στις 17 Νοεμβρίου 2020, η Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. συμμετείχε στο «Green Trip Project – Greenpoint Mob: Τοπική μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Καστοριάς / Υποδομές Επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης – Διαδρομή 2» με θέμα «Τίποτα δεν χάνεται». Η υπεύθυνη για τη διαχείριση των κέντρων επαναχρησιμοποίησης, συζήτησε μέσω του Instagram ζωντανά με την influencer Alexandra Diona. Λόγω του Covid δεν πραγματοπιήθηκε επίσκεψη με φυσική παρουσία, αλλά μια εικονική περιήγηση στο κέντρο επαναχρησιμοποίησης, εξηγώντας στην influencer και στο κοινό του Instagram ζωντανά, τις δραστηριότητές του φορέα στη διαχείριση αποβλήτων.
Τα κύρια θέματα ήταν:
• Πληροφορίες για το έργο Waste Rreact
• Επεξήγηση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων της Δυτικής Μακεδονίας
• Τρόπος λειτουργίας τοπικών μονάδων διαχείρισης αποβλήτων
• Συμβουλές για την ανακύκλωση
• Η σημασία της επαναχρησιμοποίησης
Τα σχετικά βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος και μπορείτε να τα βρείτε στην ακόλουθη διαδρομή: https://greece-albania.eu/blog/news